TEAM Kami Berada di Seluruh Malaysia Termasuk Sabah dan Sarawak. Whatsapp SEGERA FairuzRamli 0136788888

Kenapa Pilih Saya

Ejen Konsultan Penulis Wasiat

Ejen Penulis Wasiat
Ejen Penulis Wasiat


Adakah anda mencari konsultan untuk penguruskan penulisan wasiat, deklarasi harta sepencarian, hibah?

Ya, anda ditempat yang betul.

Kenapa anda perlu pilih saya?

1- Saya mudah berurusan
2- Boleh secara ONLINE
3- Urusan wasiat yang telah anda tulis, dikuatkuasakan seperti yang anda mahu. Pihak kami akan uruskan bagi pihak waris yang masih hidup. Pertukaran nama, pembahagian duit dan aset, pembayaran hutang, penyelesaian MRTA, insurans dan takaful dan sebagainya. Bukan semata mata tulis dokumen wasiat tapi Wasi kepada pengurusan wasiat tersebut. Beressss bos......


Jom berurusan dengan saya. Satu Malaysia Cover....Team Saya Berada di Seluruh Malaysia!


Apakah Wasiat
Ramai orang mendengar perkataan 'wasiat', tetapi apakah anda tahu apa maksud sebenar wasiat. Orang dulu-dulu bila berlaku kematian, waris atau kerabat terdekat akan bagitau si arwah ada beritahu macam ni, rumah ni beri kepada si anak no 1, tanah kepada anak no 2 etc; jadi adakah ini juga 'wasiat'?

Ni dia jawapan sebenar: Wasiat adalah satu deklarasi oleh seseorang semasa hayatnya ke atas harta atau manfaatnya untuk kebajikan atau untuk tujuan lain yang dibenarkan oleh Undang-undang Islam yang berkuatkuasa, selepas kematiannya.


Apakah Deklarasi Harta Sepencarian
 Deklarasi atau Perjanjian Harta Sepencarian adalah perjanjian antara suami dengan isteri bagi menyerahkan sebahagian atau semua harta yang di atas nama suami kepada isterinya itu.

Deklarasi ini biasanya dibuat semasa pasangan itu sedang bahagia dan tidak ada masalah rumah tangga. Ianya tanda bukti kasih sayang suami kepada isteri.

Ia juga boleh menjadi instrumen JAMINAN untuk isteri pertama, kedua dan seterusnya. 


Apakah Deklarasi Hibah
Hibah dianggap kaedah paling berkesan bagi membahagikan harta kerana pembahagian harta berkuatkuasa serta merta apabila pemberi hibah menandatangani dokumen hibah dan penerima hibah mendapat harta hibah itu.

Ia menjadi instrumen JAMINAN aset diberi kepada penerima hibah secara TOTAL dan bukan faraid.

Ia juga menjadi instrumen pemberian kepada penerima yang bukan WARIS SAH seperti anak angkat, anak saudara yang dibela, kawan baik, jiran baik dan lain lain.


Jom Mulakan Wasiat atau Deklarasi Harta Sepencarian atau Deklarasi Hibah dengan saya!
Whatsapp FairuzRamli 0134555888
Copyright © Penulis Surat Wasiat Islam Designed by azhafizah.com